top of page
Търсене

5 стъпки, с които ще спасиш връзката си, когато той казва, че всичко е приключило

Актуализирано: 12.12.2023 г.Аз не мога да се сетя за нищо по-болезнено от това да чуеш мъжът ти да каже: ‘Не те обичам вече’ или ‘Влюбен съм в друга’.


Или може би ти е казал, че нещата няма да се получат между вас. Че сте твърде различни и не си пасвате.


Нормално е да се чувстваш ядосана. Нормално е да го мразиш и да искаш да му покажеш колко егоистична е постъпката му. Аз се чувствах така, когато мъжът ми каза, че иска развод.


За съжаление, да споделиш гнева си или да го критикуваш, няма да го накара да се влюби отново в теб или да върне желанието му да е във връзка с теб. По-скоро ще има още по-вледеняващ ефект върху взаимоотношенията ви, а това е последното, което желаеш в този момент, предполагам.


Ако искаш да спасиш връзката си и да я превърнеш в онова, което мечтаеш, бих искала да те поканя да направиш няколко кардинално различни неща. Всяка една от стъпките, които описвам по-долу, ще допринесе за сближаване и ще бъде глътка чист въздух за връзката ви. Така, както виждаме да сплотяват връзките си хиляди други жени в кризисна ситуация.


И така: как да спасиш връзката си?


Стъпка 1: Спри да се опитваш да контролираш .

Страховито е да си на прага на раздялата. Когато аз бях в тази ситуация, бях стресирана. Залогът е голям, финансово и емоционално, за всички въвлечени.


Когато страхът надделее, нуждата за контрол става неуправляема. И понеже не знаех какво друго да правя, се отдадох на неефективни тактики - умоляване, заплашване или разяснения относно това, колко ще съжалява един ден за решението си. Не препоръчвам да правите нищо от това!


Това, което работи за възстановяване на желанието му да иска да е до теб отново, е да преустановиш всякакъв вид неподходящ контрол върху него и ситуацията. Контролът е признак на неуважение. Да лишиш мъжа си от уважение е като да го лишиш от кислород (виж Как да уважаваш мъжа си).


Какво значи да се откажеш от контрола върху ситуацията?

Значи да нямаш очаквания за това как той би следвало да се държи с оглед на ситуацията и какви трябва да са неговите ‘правилни действия’ в този момент. Това също значи да нямаш очаквания за това кога нещата ще се оправят.


Не ти казвам да се откажеш от връзката си или да се предадеш. Това, което предлагам е да се откажеш от стария навик за контрол, който не носи успехи в интимните взаимоотношения.


Да се опитваш да контролираш мъжа си е като да се опитваш да контролираш вълните в морето, невъзможно е. Дори и да изглежда сякаш се получава на моменти / тоест той може да е склонил да бъде контролиран за нещо/, този мимолетен успех идва с цена. И цената е намаляване на привличането му към теб.


Не само, че контролът не работи за връзката, но и разрушава собственото ти спокойствие. Понеже е безуспешен в повечето случаи, рано или късно води до фрустрация. И тази фрустрация ще трябва да се ”излее” някъде.


При мен излизаше под формата на думи с характеристиките на вулканична лава: избухващи и унищожителни.


А когато ти е казал, че всичко между вас е приключило, това определено не е момент за избухвания.Стъпка 2: Направи се щастлива.

Сега е моментът да му покажеш, че можеш да си щастлива и че щастието ти не зависи от него. Колкото и да се изкушаваш да му покажеш болката, която ти е причинил, това вероятно ще го отблъсне още повече.


Когато той види, че поемаш отговорност за собственото си щастие, а не хвърляш отговорността за това на него, ще се почувства по-спокоен около теб. Когато излъчваш щастие, вместо мрачност и огорчение, ще си много по-приятна компания както за него, така и за всичко други хора в обкръжението ти.


Когато аз започнах да се усмихвам на мъжа ми, забелязах промяната в поведението му доста бързо. Той спря да ме избягва и беше значително по-склонен да има контакт с мен. Страхът му от моята критика и избухвания започна да намалява и преди да се усетя, ние прекарахме значително повече време заедно. Страхът от раздялата започна да изглежда като далечен спомен.


Най-привлекателни сме когато се усмихваме и забавляваме! Дай шанс на натуралната ти привлекателност да изплува като правиш три неща на ден за твоето собствено удоволствие.


Стъпка 3: Поеми отговорност.

Когато той казва, че не те обича вече или че не си пасвате, всъщност това, което има предвид е, че е лишен от жизненонеобходим 'кислород', тоест уважение! Ще разпознаеш симптомите на мъж, лишен от уважение - той е потаен, затворен и студен.


Много са начините да се държим неуважително, аз съм ги пробвала всичките. От явна критика и недоволство до изискване и настояване да стане моето на всяка цена.


Когато осъзнах, че системното неуважение е причината за неговото решение да си тръгне, знаех, че трябва да 'изчистя моято страна на улицата”. Искаше ми се да натрупам цялата вина върху него, защото не ми се искаше да се извинявам.


Но когато го направих, тоест извиних се за неуваженията от моя страна, мигически неща започнаха да се случват Показах, че поемам отговорността за моя дял на кризата, което е достойно за уважение само по себе си. Но и си върнах нещо много важно: моето достойнство. Как да се извиним, за да има ефект


Така, както усмивката и отпускането на неподходящия контрол, достойнството също ми отива и ме прави привлекателна.


Стъпка 4: Покажи се като жена, на която може да и се угоди.

Той се чувства демотивиран когато вижда, че не може да допринесе за щастието ти.


Аз изразявах недоволство, че не е прибрал чиниите в шкафа, след като ги е измил - вместо да се зарадвам, че ги е измил. Това НЕ беше знак за моя мъж, че може да ме направи щастлива като ми помага в кухнята.


Ако досега, /като мен/, си реагирала с недоволство или критика на това, което той прави за теб, време е да смениш тактиката. Сега е моментът да покажеш, че можеш да си доволна. Че онова, което прави за теб, ти носи радост.


Това ще събуди геройският му ген и ще го вдъхнови да прави повече неща, които те радват. Така той се чувства успешен, а ти се чувстваш обгрижвана. Какъв по-хубав начин да създадеш близост между вас!


Стъпка 5: Намери си подкрепление.

Обгради се с хора, които поддържат твоята визия за връзката ти. Такива хора, които ще те подкрепят в желанието ти да възстановиш интимността и сплотеността между теб и мъжа ти.


Най - близките ти хора имат доброто намерение да те предпазят, защото не искат да те виждат да страдаш. Когато им разказваш колко лошо и нечестно той постъпва с теб, е нормално тези хора да са съпричастни като застанат на твоя страна. В което няма нищо лошо.


Но когато желанието ти е да възобновиш връзката си и да я направиш отново сплотена и романтична, ще ти е нужно повече от това да споделяш с хора, които те разбират.


Ще ти е нужно да имаш подкрепата на някой, който знае как да те поведе по пътя на създаване на такава връзка. Някой, който е минал по този път и има квалификацията да те преведе през него към връзката ти - точно такава, каквато я мечтаеш.

Уъркшопът 'Вдъхновената жена' е едно такова място, където се ще научиш всички тайни за това как да създадеш близост и отдаденост отново във връзката си. Не само ще научиш какво да правиш ако той иска развод, как да го привлечеш отново обратно и да направиш връзката си невероятна. Но също така ще се свържеш с много други жени, като теб, които са отдадени на това да имат прекрасни връзки . Ще намериш сродни души и ще научиш за историите на много други жени, които не само са възобновили връзките си след раздяла и изневяра, но са ги превърнали в таква, каквито искат да бъдат. Присъедини се!


Като жена ти си пазителка на връзката. Силата е в теб да създадеш онова, което искаш. Нищо не е изгубено завинаги, дори и той да иска развод в момента.


Както казва моят брачен ментор Лора Дойл, ‘Ако си отговорна, отворена и доволна, ще си неустоимо привлекателна’. С тези 5 стъпки ще станеш отново неустоимо привлекателна за мъжа ти, както беше в началото, когато той не можеше да се насити на компанията ти. Щом това се случи, раздялата по естествен път ще отпадне като опция за вас.

 

И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В МОЯТА БЕЗПЛАТНА FACEBOOK ГРУПА.

Ако искаш да се присъединиш към мен и много други жени, които се интересуват от това да имат сплотени невероятни връзки с мъжете си, не забравяй да кликнеш тук, за да се присъединиш към моята безплатна скрита Facebook група Обожаваната Жена.


 

1912 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page