top of page
Търсене

3 сигурни начина да го изгониш бързо и сигурноЕдва ли искаш да го прогониш, знам! Иначе нямаше да четеш този блог.


Заглавието е иронично, като иронията в ситуацията, в която не искаш да го загубиш, но несъзнателно правиш всичко, което го отблъсква още повече от теб.


Може би той е решил да работи в друга държава, до късно или нощем, или просто не търси компанията ти. Ти може да се опитваш да обясниш решението му с логични обяснения, че е стресиран, зает или труден характер. Но дълбоко в себе си знаеш, че има друга причина.


Колкото и да ми се искаше да виня мъжа си за това, че искаше да се изнесе само няколко седмици преди да се роди първата ни дъщеря, осъзнатата част от мен ми нашепваше другата страна на истината.


Онази страна на истината, която бях твърде горда да призная на себе си и хората около мен. Която ме караше да се срамувам, въпреки че си повтарях, че той заслужава моето лошо отношение.


Истината, която включва ситуации като следната: Аз му крещя: “Ти малоумен ли си? Колко пъти да ти повторя да не купуваш тази салата, защото е с нитрати” - с тон, с който не бих говорила дори и на непознат.


Или фактът, че неведнъж съм го удряла от гняв, защото отказваше да прави онова, което исках от него.


Да не говорим за това, че нямах навика да благодаря за нещата, които мъжът ми правеше за мен (а те бяха много)! Смятах, че като негова жена имах право да получавам от него без да смятам за редно да благодаря (пак нещо, което не бих направила дори и на непознат).


Въпреки че казвах, че искам да имам хубава връзка, аз без да искам, бях фокусирала услията си да го прогоня. Не защото имах някакъв психологически проблем, както повечето психолози биха се изказали. А защото не знаех, че това, което правя, ми костваше неговата отдаденост и любов.


И така, какъв е най-сигурния и бърз начин да го прогониш?


Можеш да започнеш със следното:


1. Приемай го за даденост


Можеш да започнеш като спреш да му благодариш за нещата, които прави за теб и семейството ви.


Това обикновено се случва автоматично в процеса на развитие на връзката - всички започваме с маниери, когато се запознаем. И малко след това губим маниерите и грацията си и започваме да приемаме хубавото за даденост.


Бъди със съзнанието, че си му благодарна, но е негово задължение той да знае за това. Не е нужно всеки ден да му го казваш.


Бъди жена, която смята, че не е нужно да му ‘четкаш егото’. Отказвай да разбереш, че уважение и признателност са толкова нужни на един мъж, колкото са нужни обич и разбиране на една жена.


Ако искаш да си шампион в прогонването му, като мен, можеш да положиш още повече усилия, като не само не му благодариш, но и се оплакваш от него и го критикуваш.


Нека да знае, че био салатата ти е по-важна от това да му покажеш, че цениш усилията му и мисълта за теб, когато си е направил труда да ти купи въпросната салата.


Той продължава ли да се инати и да не иска да си тръне?


Тогава опитай следното ….


2. Бъди всемогъщата и всезнаеща


Прекъсвай го докато говори, за да го ‘поправиш’ и разкажеш нещата ‘по правилния начин’.


Бъди експерт по всичко и изисквай той да следва твоите експертни насоки. Ако не ги следва, го сгащвай за разговор на дивана и говори, докато си сигурна, че е запаметил инструкциите ти, съгласил се е с твоя подход и е ‘обещал’, че повече няма да нарушава твоите правила.


Или още по-добре: вдигай скандали и му вменявай колко е неспособен и неадекватен.


Пак можеш да включиш още малко критика, недоволство и сарказъм.


Противоречи му, подвиквай му, и не изпускай възможност да му натъртиш колко ТОЙ НЕ ЗНАЕ, особено в компания на други хора.


“Глупости!” трябва да стане незаменима част от речника ти, както беше незаменима част от моя речник.


Показвай доминантната си позиция като не му разрешаваш да взема никакви решения сам - дори и онези, които засягат неговия бизнес или кариера. Контролирай парите ви, и твоите и неговите, за да си сигурна, че са изхарчени разумно.


Проверявай дали е платил сметката, когато е обещал, че ще я плати. Ако не я платил, не пропускай да му напомниш и споменеш колко НЕ можеш да разчиташ на него за нищо.


И със сигурност не го оставяй да възпитава децата по неговия мъжки начин, защото … все пак не е твоя начин, нали?


И ако още не си постигнала целта си да го прогониш, то с този последен съвет няма начин да не успееш.

3. Не се усмихвай


Просто спри да се усмихваш.


Показвай му колко нещастна те прави с цялото си същество.


Бъди нещастна, ядосана, уморена … всичко, но не и щастлива. Това ще му покаже колко е неуспешен в една от най-важните му цели в живота - да те направи щастлива.


Когато ти подаря подаръци, казвай му, че пак не те е уцелил! Още по-добре, отиди и замени нещата, които ти купува с други, които ти смяташ за по-хубави или практични.


За да знае, че да те направи щастлива е мисия невъзможна. Колкото по-невъзможно е за него да те направи щастлива, толкова по-сигурно и бързо ще е изгонването му.


Най-важно от всичко, когато се видите вечер след работа, недей да бъдеш щастлива, че го виждаш. По-скоро бъди изнервена, че се е прибрал и ти се мотае в краката.

Да е наясно, че присъствието му ти носи само негативи. Няма нищо по-мотивиращо да си тръгне от това да знае, че ти причинява негативни емоции.

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ХИЛЯДИ ДРУГИ ЖЕНИ КАТО ТЕБ!


Ако искаш да научиш повече за това как да се почувстваш отново желана, ценена и обожавана от мъжа си, без да се налага да се молиш или изискваш, и дори и всичко между вас да изглежда безнадеждна в момента, присъедини се към нашето мило общество във Facebook Обожаваната Жена.

 


481 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page