top of page
Търсене

Три основни причини защо той не споделя с теб

Актуализирано: 21.11.2023 г.
Ако мъжът ти често изглежда мълчалив, замислен и неразговорлив в твое присъствие, това не е случайно. Причината може да се крие в това как той се чувства около теб.


Ако си като мен, ти сигурно искаш прозрачни и топли взаимоотношения, които са място и за двама ви да споделяте и търсите комфорт, когато нещо ви мъчи. А тягостната тишина, която настъпва, когато той мълчи, може да бъде влудяваща. Сякаш се намира в свой собствен свят, в които ти не съществуваш. Въпросите се въртят в главата ти и не можеш да си намериш място, искаш да разбереш какво се случва. Чувстваш се неспокойна и несигурна и се питаш: Защо спря да говори и да споделя, какъв е проблемът?


Чувството за самота започва да тежи в гърдите ти. Разбираемо е и напълно нормално да се чувстваш самотна, и аз бих се чувствала така. В крайна сметка, нали това е една от причините, поради които сте заедно - да си споделяте и да се подкрепяте.


Когато моят мъж беше 'дал обет за мълчание', аз се чувствах самотна и невидима, разминавахме се като призраци из къщата и само чрез скандал успявах да изкопча някакво смислено споделяне от негова страна. Скандалите обаче не ме радваха особено, но ми се струваха като поносима цена за това да знам какво се случва в главата му. След време обаче, караниците и натискът започнаха да ми се струват уморителни. Искаше ми се той сам да търси комфорт при мен, а не като вълк-единак да броди наоколо безмълвен и с навъсено чело. Това мое желание ме накара да забележа, че някои мои добронамерени постъпки действаха смразяващо на неговите опити да разговаря с мен.


Ако виждаш себе си в някоя от следните ситуации, това всъщност са добри новини за теб и връзката ти. Когато елиминираш тези разминавания между вас, шансовете той да се чувства сигурен отново да споделя с теб сте се умножават стократно.


Ето ги основните действия, с които със сигурност мачкаш желанието му да говори с теб:


1. Даваш съвети

Даването на съвет, когато той ти споделя за своите планове или предизвикателствата , с които се сблъсква, те поставя в позицията на учителка. Той не иска да се чувства около теб като изостанал ученик, който има нужда от извънкласни уроци / т. е. съвети как да “напише домашното си”/. Сигурна съм, че и ти по-скоро би искала да се чувстваш като неустоима богиня, отколкото като наставник на мъжа си.

Начинът да излезеш от зоната 'Учителка' и да влезеш в зоната 'Неустоима' е да покажеш, че го чуваш и разбираш. Вместо да даваш съвети, пробвай просто да слушаш , вмъквайки от време на време по едно 'Разбирам те!'.
2. Критикуваш го

Даването на съвет, когато той ти споделя за негови планове или предизвикателства, е като да лиснеш канче със студена вода в лицето му. Той иска канчето със студена вода лиснато пред него , но само като благословия, за да му върви по вода в начинанията му. Иска да знае, че ти вярваш в житейската му посока и заставаш зад него във всяко решение, което взема. Един от начините да покажеш, че го подкрепяш, е да спреш да критикуваш това, което ти споделя.


3. Не слушаш

Когато той говори, а ти се разсейваш с децата или телефона си, вниманието ти не е насочено към него. Това му изпраща сигнал, че това, което ти казва, не е от интерес за теб. Предполагам разбираш, че това би могло да го демотивира да говори с теб.


Ако искаш взаимност и сплотеност във връзката си, трябва да създадеш точните условия, за да може това да се случи. Когато слушаш внимателно това, което ти споделя, дори и да е нещо тривиално, като пътна ситуация, в която е участвал през деня, ти демонстрираш уважение към него и това, което му се случва. Дори и да не е най-интересното и вълнуващо нещо, което си чувала, дори и да е последното нещо, за което искаш да слушаш или да няма нищо общо с твоите лични интереси. Това са неговите мисли и самият факт, че ги споделя с теб, е само по себе си прекрасно и интимно. Когато можеш да оцениш и видиш обикновените разговори като размяна на интимност, ти си на път да създадеш точната среда, в която тази интимост ще може да расте.


Ако интимността и сплотеността липсват във връзката ти в момента и сега разбираш, че това, което прочете , може да има нещо общо със студенината между вас, то ти си на точното място!Най-важното е да не се самобичуваш, защото това няма да помогне.


Аз се 'признавам за виновна' във всяка една от ситуациите, описани по-горе. И то не веднъж или дваж, а безброй пъти. И не беше самобичуването това, което върна интимността във моята връзка. За начало беше решението да спра да я оронвам, като престана с критикуването и даването на съвети - това беше една от първите стъпки в тази насока.

Знам, че това е възможно и за теб!


Чудиш се какво става ако той е този, който не слуша, критикува или дава съвети без да е попитан? Радвам се че искаш да знаеш!! Повече на тази тема в Лекарството срещу критичния мъж.

 

И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В МОЯТА БЕЗПЛАТНА FACEBOOK ГРУПА.

Ако искаш да се присъединиш към мен и много други жени, които се интересуват от това да имат сплотени невероятни връзки с мъжете си, не забравяй да кликнеш тук, за да се присъединиш към моята безплатна скрита Facebook група Обожаваната Жена.

 

3566 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page