top of page
Търсене

3 начина, по които неусетно съсипваме връзките си: Как да избегнем проблеми в брака

Актуализирано: 12.12.2023 г.Всички сме чували, че бракът е танц за двама, че трябва и двамата да работят върху него, ако искаме да избегнем различни проблеми в брака.

Но дали е наистина така?


Възможно ли е единият във връзката да я съсипва с действията си, а поведението на другия да е отговор на тези действия? Мъчително е и за двамата, но възможно ли е единият да има по-въздействащото влияние върху атмосферата във връзката?


Това е точно онова, което виждам от ежедневната ми работа с жени. И притеснителното е, че в повечето случай онзи, който съсипва връзката без да го осъзнава ……….е обикновено жената!


С това не казвам, че е твоя вината за всички нещастия във връзката ти. Ако не се чувстваш добре в нея , може би е защото никой не те е научил на уменията, които ти трябват, за да си щастлива.


Да имаш щастлив брак не е просто въпрос на късмет. Както при всяко друго нещо, ако искаш да имаш позитивен резултат, ще трябва да знаеш уменията, които ще ти помогнат да постигнеш този резултат.


Не би тръгнала да правиш гозба, която никога не си правила, без рецепта, нали? А мнозинството стъпваме във връзки и брачен съюз, без да знаем съставките, необходими, за да ги направим приятни и сочни.


За щастие, всяка жена може да усвои уменията, които са и необходими, за да има сплотен, весел и страстен брак.


Повече от 150000 хиляди жени по света използват Шестте Умения за Интимност в момента, за да създават страст и сплотеност във връзките си, собственоръчно, тоест без разговори, увещания и изисквания към мъжете. Болшинството от тези жени са трансформирали безнадеждни връзки - като например връзки, в които е имало изневяра или раздяла, или вече е подадена молба за развод и дори когато разводът вече е налице.

Как да разбереш дали това е възможно и за твоята ситуация?


Ако заблезваш, че правиш едно от трите неща, които описвам по-долу, отговорът е “Да!” - без съмнение, можеш да направиш връзката си по-сплотена и по-щастлива. Ето как.


  1. Ти си отговорна за всичко!

Ти сигурно си способна и сръчна жена, способна си да изчистиш къщата, сготвиш няколко манджи и да платиш сметките преди да са пропяли петлите. Ти имаш свръхчовешки способности, знам, и най-вероятно ги използваш ежедневно. Понякога ти се иска някой да може да те отмени, но понеже не можеш да си сигурна, че нещата ще бъдат свършени навреме, или свършени правилно, ако разчиташ на някой друг, продължаваш да си отговорна за всичко, въпреки чувството, че ти идва в повече.

Толкова ми е познато, и аз бях в твоята ситуация.


Проблемът с такава организация в домът ти е, че ти най-вероятно често си преуморена и нямаш почти никакво време за себе си. Всичко е свършено по твоя тертип и навреме, но на цената на изтощение и самота.


Когато ти отгоряш за всичко, от прането и храната, до плащането на сметките и организацията около ваканциите, е по-вероятно да чувстваш неприязън към мъжа ти, защото се чувстваш сама. Самотно е да правиш всичко без подкрепа дори и за жена със свръхчовешки възможности.


Най-вероятно правиш компромис с други важни за теб неща, като например колко време имаш да отделиш на децата си или на приятелки, или възможността ти да се потопиш в някое хоби, което ти носи удоволствие.


Когато си изтощена и правиш компромиси със себе си, защото ти липсва партньорството на мъжа ти, започваш да чувстваш неприязън към него, което е проблем, тъй като неприязън и интимност не могат да съществуват едновременно във връзката ти. Ако чувстваш неприязън, интимността ще изчезне! Той вижда тази неприязън изписана върху лицето ти и тя се отразява като огледало в него.


Ти също демонстрираш, че не му вярваш и не го смяташ за компетентен. Което боли.


Пробвай следното вместо това: пробвай да се откажеш от някоя от отговорностите си като го оставиш той да я свърши. Остави го той да изведе кучето или да запази час при зъболекаря. Вместо да му кажеш кой салам да купи от магазина, пробвай с “Както смяташ за добре! Вярвам ти!”


Той може да не свърши нещата така като ти би го направила, но може да намери решения, за които ти не би се сетила. Така не само ще се отървеш от някое досадно задължение, но също ще се почувстваш подкрепена.

2. Вярваш, че той е проблема.

Ти знаеш по-добре, ти си по-оправната и по-предприемчивата. Ти имаш по-добри организационни умения и си по-добре в комуникацията с хората около теб. Когато се сравняваш с него, всичко лъсва: виждаш, че на него му липсва изобретателност да решава проблеми , увереност да се противопостави на бизнес партньора си, който го лъже или смелост да поиска повишение.


Ти имаш дори способност да предвиждаш бъдещето, особено когато става въпрос за бъдещите резултати от неговите действия. Ти си по-висшата форма на живот…..


И започва да ти става ясно защо имате проблеми във връзката. Той се държи по същия начин в дома ви. И понеже си спомняш с носталгия онези първи седмици или месеци на връзката ви, в които той беше уверен, забавен, дързък и секси, се чудиш: “Какво му стана? Аз ли съм се лъгала?”


Не си се лъгала, ти си достатъчно проницателна да разграничиш увереният и силен психически мъж, от онзи, който не е такъв.


И той е същият мъж, онзи, в който се влюби някога. Ако искаш да видиш отново тези прекрасни негови качества, пробвай да възстановиш уважението между вас. Можеш да започнеш с това да се извиниш, че си изкритикувала облеклото му. Пробвай също да слушаш повече отколко да даваш мнение или да не се съгласяваш с онова, което той казва. Замени го с простото: ‘Разбирам те!’ - дори и да не си съгласна. Просто го изслушай и остави мнението ти за моментите, в който ти го поискат.


А кога той ще започне да се държи уважително с мен? Сигурно се питаш?


Ти също заслужаваш неговото уважение. И понеже не можеш да контролираш неговото поведение, единственото, което можеш да направиш е да започнеш ти първа да създадеш култура на уважение между вас. Моят опит е, че мъжът ще последва примера ти бързо.


3. Често си нещастна и ядосана.

Ако в по-голямата част от времето се разхождаш наоколо с натежала от негативни изживявания душа, ще ти се стори трудно да имаш щастлив брак или връзка. Само щастливите хора имат щастливи връзки, сигурно си чувала за тази истина.


Не адвокатствам да се разхождаш наоколо глуповато усмихната, дори и когато нещо ти тежи. Изкуствената позитивност не я препоръчвам.


Всеки минава през тежки събития в живота си, загуба на работа, приятели, предизвикателства с възпитанието на децата и смърт на близки. Но това са периоди, които идват, изживяваме ги и отминават.

Но, ако се хващаш, че всекидневно се чувстваш тъжна или ядосана, без някаква значителна причина, значи е време за промяна, която трябва да започне от теб. За мен беше навик да си вгорчавам живота с мисли и разговори за негативни неща. Използвах всяка възможност да се ядосвам за нещо или да се изразявам негативно относно някой.


Колкото и задоволително да е за момента, този ми навик ме изтощаваше физически и психически, оставяйки малко енергия за забавни дейности, хобита и релакс.

А и не беше особено привлекателно за околните, че кой иска да е около някоя намръщена кукумявка, която постоянно бълва неодобрение и критика. Да, това бях аз!


Ако и ти се разпознаваш като такава, пробвай да направиш следното, което има силата да те извади от кукумявческото ти съществуване, както се получи при мен (завинаги благодарна).


Пробвай да правиш три неща за собствено удоволствие всеки ден.


Три неща, които те правят щастлива, спокойна или просто ти дават възможността да си отдъхнеш. Може да е да си направиш маникор, да се видиш с приятелка или просто да полегнеш след обяд да поспиш. Може да е дори по-просто от това, като например да изпиеш любимото си кафе на слънце по обяд или да тропнеш една ръченица докато си сама в къщи.


С всеки акт на обич и грижа за теб, ще се почувстваш по-уверена и по-способна да отминаваш ненужната драма по пътя си и да предотвратиш проблеми в брака си. А така и ще започнеш да се чувстваш по-щастлива. А когато ти си щастлива - и връзката ти ще е по-щастлива.


И ако си мислиш, че нямаш време за три неща за собствено удоволствие ежедневно, те каня да прочетеш точка 1 отново.


От коя от много отговорности, които си поела на раменете си, би могла да се откажеш, за да освободиш малко време за себе си?


 

И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В МОЯТА БЕЗПЛАТНА FACEBOOK ГРУПА.

Ако искаш да се присъединиш към мен и много други жени, които се интересуват от това да имат сплотени невероятни връзки с мъжете си, не забравяй да кликнеш тук, за да се присъединиш към моята безплатна скрита Facebook група Обожаваната Жена.

 7766 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page