top of page
Търсене

Как Шестте Умения за Интимност спасиха брака ми и ме направиха сто пъти по-привлекателна

Актуализирано: 17.02.2023 г.


Когато сплотеността, разбирателството и привличането във връзката липсват е лесно да се изгубим в мечти за щастие другаде. Дори перспективата за самота изглежда по-добра от живота с мъж, от когото не получаваме това, което ни е нужно.


В най-тъмните дни на връзката ми, когато бях изгубила надежда да получа от мъжа ми любовта и отношението, които исках, думата интимност караше стомахът ми да се свие.


Често имах чувството, че интимността бе като хлъзгава риба, която постоянно се изплъзваше от ръцете ми. Тъкмо се чувствах уверена, че съм я 'хванала' и хоп, в следващият момент беше изскочила от ръцете ми отново.


Също така не можех да дам точно определение за това какво значи да имам ‘интимност’ във връзката си. Знаех, че имаше нещо общо със секс и близост, но как трябваше да изглежда и как да го постигна, оставаше голяма загадка в съзнанието ми.


Въпреки че не можех да дам точно определение на ‘интимност’, едно нещо знаех със сигурност - често не чувствах интимност във връзката си.


Тогава мислех, че хората, които имаха връзката, за която аз мечтаех, бяха просто късметлии. Успехът им се дължеше на това, че някак се бяха уцелили като характери, професии, хранителни навици, еднакви възгледи за живота и синхронизирани желания по всички въпроси - от обзавеждането на апартамента до отглеждането на децата.


А ние с мъжа ми имахме толкова много различия! Това ме навеждаше на мисълта, че бях избрала грешния мъж и затова всичко между нас беше обречено.


Също често си мислех, че може би интимността липсва във връзката ми, защото нещо или у мен, или у мъжът ми куцаше. Че или аз, или той сме емоционално разрушени и неспособни на близост.


Страхувах се, че любовта е само за безупречно красивите, уникално успели или надарени хора, а не за простосмъртни като нас (така мислех дори и да имах сигурно доказателство, че повечето безупречно красиви и успели хора нямаха такива връзки).


Често не знаех дори как да обичам мъжа си. Мислех си, че като се грижа за него, перейки дрехите му и готвейки, това го кара да се чувства обичан (повече по този въпрос можеш да намериш в блога 'Как да му покажа, че го обичам'). И ако аз му покажа по този начин, че го обичам, той със сигурност ще се поинтересува как аз се чувствам обичана и съответно ще ми го покаже. Което не се случваше, разбира се.


Имах някакво смътно представа, че в основата на интимността е това да си споделяме и говорим. Четях книги по въпроса за интимните взаимоотношения и там се говореше за комуникация и колко е важно да разговаряме. Че в основата на комуникацията е да сме искрени, тоест да споделяме дори и нещата, които не ни харесват. И ох, колко скандали и нерви ми донесе това!


Колкото повече се опитвах да се сближа с мъжа ми, толкова по-разделени се чувствахме (Повече по въпроса за споделянето тук: 'Три основни причини защо той не споделя с теб').


Беше демотивиращо!

Знаех, че интимността изисква някаква практика, но нямах идея какво точно, защото всичко, което правех имаше обратния ефект - постигах самота.


Тогава не знаех, че създаването на интимност, като всяко друго умение, е нещо, което бих могла да науча. Че е знание!


Например, шофирането изисква да знаем как да управлявам кормилото, да натискаме педали и спирачки и да знаем правила за движение, нали така? Всички знаят, че ако минем на червен светофар, рискуваме да направим произшествие.


Така ми се иска да знаех поне какво не би следвало да правя във връзката си, за да избегна 'произшествия'. Колко болка и мъка щях да си спестя, ако знаех това още в началото!


Не можах да сдържа радостта си когато разбрах, че някой вече си беше направил труда да мине през периода на проба-грешка и беше достигнал до знанието какво е нужно да развием. Със създаването на Шестте Умения за Интимност, Лаура Дойл дава на всяка жена, която ги практикува, пътеводител за това как да поддържа и задълбочава интимността във връзката си, за да се се чувства щастлива, желана и обгрижвана! (както на 20, на 30, така и на 50 и 60 и нагоре години).


Сега знам, че интимността е като всяко друго умение! С точните ресурси мога да се науча как да градя и задълбочавам интимността в брака си и съответно да предотвратя ситуациите, които могат да я разрушат.


Шестте Умения за Интимност не са теоретични. Те са многократно изпробвана система, практикувана от хиляди жени на 17 езика в 28 страни. И сега, когато знам за тези умения, не мога да спра да говоря за тях!


Искам всяка жена да знае тези лесни, практически неща, които тя може да направи, за да създаде вълнуващо, вдъхновяващо и пристрастяващо изживяване! Да се чувства обожавана всеки един ден, само за това, че е себе си!


Ако това е нещо, което и ти искаш, остани с мен, за да ти разкажа за първото умение.

Умение #1: Направи се щастлива като всеки ден правиш три неща, които ти носят радост.


Точно това е, което обожавам в практикуването на уменията - че е забавно. Когато правя три неща на ден, които ми носят щастие, доставям удоволствие на себе си и с това отварям вратата към повече забава и радост във връзката си.


Ако искаш да имаш връзка, в която има танци в кухнята, смях до припадък на дивана, страст в леглото и в която мъжът ти бърза да се прибере вечер, за да е с теб, това е първото нещо, което ще трябва да направиш: да си създадеш навика да правиш 3 неща за твоето собствено удоволствие.


Независимо колко си заета, тази грижа за самата теб е неотменима първа стъпка към щастлива връзка. Когато се зареждаш емоционално с това, което те прави щастлива, ти имаш енергия и виталност и ги внасяш във връзката си без усилия.


Ако не внасяш виталност и енергия във връзката си, тя е обречена.


И така, какво точно имам предвид като казвам 'да правиш неща, които ти носят радост'? Радвам се, че попита.


Имам предвид, например, да се срещнеш с приятелка на кафе;

Да отидеш на масаж;

Да пееш и танцуваш вкъщи когато си сама и да го правиш от сърце;

Просто да почетеш от любимата си книга или да погледаш любимия сериал;

Да си направиш любимата салата. Или да идеш на маникюр. Или да отидеш на фризьор…...и още, и още.


Ще знаеш, че правиш точните неща за себе си, когато усетиш, че се чувстваш щастлива докато ги правиш.


Какво можеш да очакваш, когато правиш три неща за собственото си щастие дневно?


Освен, че ще се чувстваш радостна и доволна, ще изглеждаш и много по-привлекателна за мъжа ти.


Когато го посрещнеш от работа с усмивка и ентусиазъм за онова, което ти се е случило през деня, вместо оплаквания и недоволство, ще видиш как и неговият ентусиазъм и състояние на духа спрямо теб ще са различни.


Аз бях свикнала да използвам мъжа ми за кошче за душевни отпадъци, като му разказвах за всички негативни неща, които ми се бяха случили през деня: задръстванията, надутата колежка, непослушанието на децата, глупакът, който беше блокирал врата на гаража... въобще, оплаквах се от живота като цяло.


Оказа се, че това не беше много привлекателно.


Защото както Лора казва: Ние сме най-привлекателни, когато се смеем, забавляваме, пеем и танцуваме.


Това е, което можеш да постигнеш само с едно от уменията за интимност. Представи си какво може да се получи, когато приложиш всичките шест умения?


Ето някои от нещата, които ще научиш, когато имаш възможност да разбереш всички Шест Умения за Интимност от близко:

  • Три тайни за това как да го вдъхновиш да се държи като мъж и да поема повече инициатива;

  • Как да използваш женските си дарове, за да включиш неговият 'ген-герой' и да те направи щастлива;

  • Три основни начина да изразиш желанията си и да направиш връзката си спокойна и приятна отново;

  • Няколко основни стъпки, които можеш да предприемеш моментално, за да се чувстваш по-уверена и желана (той винаги ще те иска в прегръдките си!);

  • Как да спреш да се чувстваш като негова майка и да започнеш да се чувстваш като негова любовница завинаги!

  • И много повече ...


Защото искам всяка жена да знае за силата, която се крие вътре в нея! С тази сила и с Шестте Умения за Интимност всяка жена може да създаде каквото иска във връзката си.


До скоро!


С обич,

Мила

 

И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В МОЯТА БЕЗПЛАТНА FACEBOOK ГРУПА.

Ако искаш да се присъединиш към мен и много други жени, които се интересуват от това да имат сплотени невероятни връзки с мъжете си, не забравяй да кликнеш тук, за да се присъединиш към моята безплатна скрита Facebook група Обожаваната Жена.

 

6181 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page