top of page
Търсене

Как да задействаш законът за привличането в интимната си връзка, за да работи в твоя полза

Актуализирано: 26.01.2023 г.Онова, върху което се фокусираме, се увеличава.


Това общо взето сумира закона на привличането, който е в действие и в интимните взаимоотношения.


Когато Лора периодично казваше на мъжа си да поиска повишение на заплатата си, онова, което тя всъщност казваше е: “Ти не изкарваш достатъчно пари!”. След време мъжът и спря да работи напълно. Толкова добра беше Лора в манифестацията на онова, върху което се фокусираше.


И може да си мислиш, че това е негово решение и Лора няма нищо общо с това, но когато тя смени подхода си и започна да се фокусира върху това колко добри пари той донася, и да го казва, мъжът и стартира много успешен бизнес, който има и до днес.


В момента тя вярва, че той донася добри пари в семейството им. Но със сигурност това не беше така в началото, когато започна да използва това себе-изпълняващо се пророчество (СИП), че той носи добри пари. Звучеше и като лъжа.


Не мина дълго време след като беше започнала да казва този СИП, когато мъжът на Лора започна да оправдава очакванията, скрити в това самоизпълняващо се пророчество.


Лора създаде този СИП, защото тя реши да се фокусира върху онова, което иска повече във връзката си, вместо върху онова, което не иска да има.


Лора не е единствената жена, създала това, което желае във връзката си. Аз съм свидетел постоянно на жени, които създават точно това, което искат във връзките си като използват самоизпълняващи се пророчества.


Ти имаш повече влияние във връзката си, отколко знаеш, че имаш в момента. Ето как да го използваш:1. Какво създаваш с мислите си?


Замисли се и изследвай мислите си - какви са доминантните мисли, когато става въпрос за мъжа ти?


Че той е егоистичен? (това беше моята доминираща мисъл за мъжа ми)

Че той е неспособен?

Че той е лъжец?


Нека да направим сега следния експеримент: Затвори си очите и си мисли за червено.. Червено, червено, червено! Отвори си сега очите и се огледай, какво виждаш? Най-вероятно забелязваш всички червени предмети около теб.


Хаиде сега, затвори си очите и си мисли за синьо. Синьо! Синьо! Синоьо! Отвори си очите и се огледай, виждаш ли всички сини предмети около теб? Предполага, да. А червените ги забелязваш по-малко, а може би са напълно изчезнали.


Онова, което се върти в мислите ти (Той е егоист!) - за него ще намериш доказателства под път и над път. Доказателствата за обратното на това също има много около теб, но те не са толкова видими, защото фокусът ти не е върху тях.


Неслучайно Гьоте е казал: “Както виждаш хората така и ще се държиш към тях, и както се държиш към хората, те такива ще станат.”


Хубавите новини са, че за да промениш нещата трябва да започнеш точно с онова, което не харесваш. Най-вероятно досега си материализирала точно онова, което не искаш с мислите си, като си се фокусирала несъзнателно върну него.


Какво е най-голямото ти оплакване във връзката ти? Може да е, че той не помога достатъчно с домашните задължения или че не изкарва достатъчно пари, или че не е романтичен. Запиши си онова, което е вярно за теб.

2. Каква искаш да е реалността на връзката ти?


Зад всяко оплакване се крие скрито желание. Или казано другояче, оплакванията са мързеливи желания. Когато откриеш какво е жалнието ти под оплакването, ще откриеш отново и силата, която имаш във връзката си.


Една клиентка, нека да я наречем Теди, се оплакваше, че мъжът и все бърза да приключи обичайните им телефоните разговорите. Тъй като той работи в чужбина, а тя е в България, за нея тези вечерни разговори бяха специален момент, когато те могат да се свържат и усетят близост помежду си. Но той все бърза да затвори и сякаш не искаше да говори с нея когато колегите му бяха около него. Тя заключи, че той предпочита да си говори с колегите си, вместо с нея. Тя се чустваше изоставена и самотна.


Теди реши да обърне оплакването и да се фокусира върху онова, което искаше да създаде във връзката си, което беше, че той иска да говори с нея по телефона. Когато той и каза вечета отново, че трябва да затваря, защото момчетата го чакат я попита: “Нали не се сърдиш?”, тя отговори: “Не се сърдя, знам, че искаш да говориш с мен по телефона!”. Той потвърди: “Разбира се, че искам!”


Теди се почувства горда от начина, по който беше реагирала този път. Вместо да се разсърди и да му напише няколко ядливи съобщения в момент на слабост, тя използва новосъздадения си СИП. Когато затвори телефона, че се чувстваше уверена и спокойна.


Скоро след това той и се обади обратно и говориха надълго и нашироко за това как бе минал денят и на двамата. Когато затвориха, Теди се чувстваше обичана и важна за него. Като каймак на всичко, преди да си легне ,тя видя следното съобщение от него: “Ти си мойто всичко!”


Да, толкова бързо се обръщат нещата, когато се фокусираме върху онова, което искаме. Самоизпълняващите се пророчества са прекрасен инструмент в това начинание.


3. Изчисти средата си от онова, което не искаш във връзката си!


В тъмните дни на връзката ми, когато се карахме с мъжа ми и аз не можех да разчитам на него за нищо, това, което обичах да правя беше да се оплаквам. И ми трябваше слушател и обикновенно приятелките ми бяха онези жертви, които трябваше да понесат изблиците ми на гняв, разочарование и мъката, която идваше с това. Разбира се, аз избирах онези приятелки, които бяха по-склонни да се съгласят с мен или да вземат моята страна и да подкрепят и оправдаят моето поведение.


Когато кажех, например като кажех: “Представяш ли си, не ми подари дори едно цвете за 8-ми март”, чувах отговор: “Ох, не го е срам, ти колко неща си направила за него! Ти залужаваш повече!”. Това ми даваше известна доза увереност и спокойствие, че има и други хора, които виждат нещата както аз ги виждам. И се чувствах подкрепена и близка с тези приятелки, което беше добре. Но имаше едно нещо, което ме тормозеше. Връзката ми не се подобряваше - едното нещо, което исках най-много от всичко на света!


Също така, удобно бях пропуснала да забележа, че всички тези мои съмишленички в драмата на живота ми тогава, бяха със сходни драми с мъжете си, в най-добрия случай … или в най-лошия бяха вече разделени или разведени. Дори имах една приятелка, която никога не беше имала дългосрочна връзка и най-много обичах на нея да се оплаквам, защото тя имаше много интересни становища за това какво да правя, за да получа онова, което искам от мъжа ми - само на теория разбира се, не на практика, защото тя практиката я нямаше. Но това не ми пречеше да се съгласявам с теоретичните и съвети и да ги прилагам, само за да видя как мъжът ми се отдалечаваше все повече и повече с всеки изминал ден.


Всеки разговор и удовлетворението, което получавах, когато бях получила потвърждението, че мъжът ми е наистина е кретенът, за когато го милих по това време, правеше проблемът ми по-голям. Не бяха вече само моите негативни мисли, но и тези на приятелките ми, които носех със себе си. Понеже онова, върху което се фокусираме се увеличава!


Колко много мъка и сълзи щях да си спестя ако вместо да споделям безразборно мъката си с всички, селективно бях избрала само онези, които вместо да се съгласяват с мен, базирано на изолираните примери, които им давах, знаеха как да ме подкрепят, да застанат зад мен и онова, което желаех във връзката си.


Когато започнах да получавам точния тип подкрепа и да виждам как аз самата понякога допринасях за проблемите във връзката си без да го осъзнавам, тогава започнах да виждам посоката, която искам.


Ако и ти имаш нужда от този тип подкрепа, тоест подкрепа, с която да трансформираш връзката си и да си сред жени, които са отдадени и имат прекрасни връзки с мъжете си, можеш да започнеш с безплатна поверителна консултация - за която можеш да подадеш молба тук! 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ХИЛЯДИ ДРУГИ ЖЕНИ КАТО ТЕБ!

Ако искаш да научиш повече за това как да се почувстваш отново желана, ценена и обожавана от мъжа си, без да се налага да се молиш или изискваш, и дори и всичко между вас да изглежда безнадеждно в момента, присъедини се към нашето мило общество във Facebook Обожаваната Жена.

 


2734 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page