top of page
Търсене

Как да върнеш доверието във мъжа си в 3 лесни стъпки





Да изгубиш доверието в мъжа си е болезнено и тежко. Дали е заради изневяра или финанси, резултатът винаги е драматичен, защото ежедневието ти е доминирано от страх. Страхът, че може отново да изживееш болката, и че нещата никога няма да са както преди.


Колкото повече се опитваш да не мислиш за случилото се, да забравиш, толкова повече точно тези мисли, като напаст, изпълват съзнанието ти. Поддаваш се, започваш да въртиш в главата си случката отново и отново, до психическо изтощение.


Така поне правя аз, когато ме е страх.


Да живееш с постоянен страх е като да се опитваш да караш кола като натискаш газта и спирачките, но едновременно. Изтощаващо е и разбалансира физическото и психическото ти състояние.


Когато живеем в страх, телата ни произвеждат множество хормони на стрес, които всички знаем, че водят до редица физически и психически заболявания.


И като цяло снижават качеството ни на живот и ни правят лабилни и уязвими към други негоди, създават дисхармония в дома и животът започва да се чувства като тежест.


Колкото по-бързо оставим тези чувства зад гърба си, толкова по-бързо ще можем отново да живеем пълноценно и щастливо.


Ето как можеш да започнеш.


1. Престори се, че му вярваш


Има нещо нелогично в това да се вкопчваме в недоверието като начин да се предпазим от потенциална бъдеща болка. Повечето клиентки, с които работя, разбират липсата на логика и въпреки това им коства известни усилия да спрат да се съмняват.


Въпреки, че им коства емоционално и физическо здраве. Въпреки, че им коства възможността да имат спокойствие в дома си. Понякога е въпреки, че виждат, че им коства близостта и интимността с мъжете им - нещото, което всъщност искат.


Когато Ема реши да не пита къде ходи мъжът и да нощува когато не си прибира в къщи, тя ми сподели, че не иска да казва на никой, защото ще я обявят за луда.


Луда или не тя направи точно това. Спря да пита къде ходи, когато не си е в къщи. Вместо това започна да се усмихва, когато той се прибереше (какво??).


Не мина много преди той също да започне да се усмихва, когато я види … и не дълго след това нощите, в които го нямаше, се разредиха. Не дълго след това, той си беше в къщи всяка вечер.


Подобно нещо направи и Лора, която нямаше никакво доверие на мъжа си да плати сметките навреме. Тя си беше патила в миналото, когато му се беше доверила да плати електричеството и се бяха оказали без ток. Така че доказателството, че на него не може да му се вярва, беше налице.


И в същото време тя знаеше, че да не вярва на мъжа си беше еквивалентно да обрече себе си и семейството си на мъчително съществуване. Проверяването на това дали са платени сметките, безкрайните разговори по въпроса и яростта, която се надигаше у нея, когато разбереш, че ипотеката пак не е платена навреме - това са знаците на мъчителното съществуване, от което Лора беше решила да се спаси.


Струваше и се доста по-достойно да живее с чувството за вяра към мъжа си.


А той, разбира се, не закъсня с това да оправдае доверието и. Вече 20 години той се занимава със сметките и те все още имат ток.


Чудя се, какво би станало ако ти за известно време се престориш, че вярваш на мъжа си?


2. Дръж под контрол лудостта си


Дори и да имаш пориви да държиш него под контрол, за да си сигурна, че няма да се почувстваш излъгана отново, колкото по-бързо се отървеш и от илюзията че е възможно да го контролираш, толкова по-бързо ще си възвърнеш спокойствието и здравия разум.


Когато някой те е излъгал и съмнението тихичко те изяжда отвътре, е лесно да натрупаш напрежение, което да излезе като вулкан при най-малкия стимул. Което няма да те направи по-привлекателна за него, нито пък ще ти даде увереността и спокойствието, които търсиш.


Също е изкушаващо да му напомняш за причината за липсата на доверие към него. Това със сигурност дава тласък на самоувереността ти - в крайна сметка той е онзи, който е сгафил, не ти.


Аз знам за себе си, всеки път, когато припомнях на мъжа ми решението му да се разделим месец преди да се роди първата ни дъщеря, се връщах емоционално обратно там, в този момент. Това водеше неминуемо до чувство на ярост и неприязън към него.


И въпреки че знаех, че не ми върши работа да чувствам ярост и неприязън към мъжа ми, ми беше трудно да се спра. Като резултат, често правех драми и скандали в дома ни.


Толкова силно се бях идентифицирала с ролята на жертва, че бях забравила, че аз имам силата да контролирам как се чувствам и върху какво се фокусирам.


Когато се отказах да се изживявам като светата Мъченица и поех отговорност за собственото си щастие, нещата започнаха да изглеждат различни. Все още не можех да контролирам какво прави мъжа ми и дали ще остане отдаден на мен и семейството ни, но знаех, че щастието ми не зависи от него и неговите действия.


А като бонус получих и любовта и отдадеността на мъжа ми - парадоксално, все неща, които се съмнявах, че мога да имам.


3. Направи си равносметка през какви очила гледаш на ситуацията


И сигурно си мислиш: ‘Но как да му вярвам, когато го виждам как си пише с другата жена пред очите ми?’ или ‘Как да не повдигна въпроса за финансите, когато получавам известие от банката?’.


Разбирам те! Трудно е да игнорираш такива очевадни доказателства за това, че той пак е на път да те разочарова.


Ако и ти си в ситуацията на Алиса от интервюто в Обожаваната жена, където той дори не си прави труда да облекчи съмненията ти, разбирам, че може да е демотивиращо да си правиш труда да му вярваш.


Ти си експерт на връзката си, само ти знаеш дали да правиш усилия или не. Не е моя цел да те убеждавам, че си заслужава - само ти знаеш дали си заслужава или не.


Но е факт, че колкото повече се фокусираш върху доказателствата за това как не можеш да му вярваш, толкова по-трудно ще ти е да му вярваш. Защото онова, върху което се фокусираме, се увеличава.


Не те каня да игнорираш факта, че той си чати с друга или че банката ти звъни за 20-ти път.


Това, което те каня, е да станеш детектив на доказателства за това, от което искаш да видиш повече.


Ако това е неговата отдаденост към теб, това може да е фактът, че се прибира всяка вечер и че те прегръща в леглото нощем.


Ако искаш да се фокусираш върху финансовата му отговорност, това може да са доказателства за всички онези сметки, които все пак са платени (дори и ипотеката да е още висяща).


В програмата за изучаване на уменията за интимност ‘Невероятно Щастлива’, този подход е един от инструментите, с които създаваме онова, което искаме във връзките си. Наричаме го “Самоизпълняващо се пророчество” и е един от най-мощните начини да променим атмосферата във връзката си.


Като смениш погледа, с който виждаш него и ситуацията, не само ще се успокоиш ти самата, но и ще излъчваш доверие и увереност в него. Това от своя страна ще го вдъхнови да бъде възможно най-добрия мъж за теб.


 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ХИЛЯДИ ДРУГИ ЖЕНИ КАТО ТЕБ!


Ако искаш да научиш повече за това как да се почувстваш отново желана, ценена и обожавана от мъжа си, без да се налага да се молиш или изискваш, и дори и всичко между вас да изглежда безнадеждна в момента, присъедини се към нашето мило общество във Facebook Обожаваната Жена.

 




538 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Post: Blog2 Post
bottom of page