top of page
Търсене

4 Неписани Закони на Жените за Щастлив Брак: Работещи Съвети за щастлив брак

Актуализирано: 12.12.2023 г.

В един топъл следобед, докато си пиех кафето на слънце, на паркинга пред кафенето, в което бях, спря кола. Мъж в напреднала възраст, може би около 70, облечен не скъпо, но много стилно, слезе от колата. Мина отзад и се спря до вратата на седалката до шофьорската и отвори вратата. Подаде ръка на жена, също в напреднала възраст, която беше облечена в жълта дълга рокля, коса на кок и малко грим. Те ми привлякоха вниманието, защото ми се сториха от онази рядка порода двойки, които имаха щастлив брак.

Той заключи колата след нея, казвайки: “Хайде съкровище, да тръгваме!”. Тя му се усмихна и те влязоха в магазина до кафето под ръка и усмихнати.

В очите и на двамата се четеше спокойствие и радост. Нежността, която имаше между тях прозираше в действията му и в нейната грация.

И преди бях виждала такива двойки, но този път изпитах още по-силна завист. Как има такива късметлии, които са намерили точния човек за тях, а този късмет беше подминал мен. Аз не бях щастлива с моя мъж, той беше спрял да ми кавалерства преди години. За нежност не можеше и да става въпрос, той общо взето само роптаеше и се мусеше в присъствието ми.

Нашите различия и несъвместимости бяха в основата на нещастието във връзката ни, така си мислех аз. А онези жени, които имат щастлив брак, сигурно имат перфектна съвместимост с мъжете си … и перфектни мъже.

Колко заблудена съм била!

Когато в последствие късметът се отвори и за мен и имах честта да се заобиколя с жени, които имат щастливи връзки с мъжете си, разбрах за заблудата си. Щастието им не се дължеше на никаква доза перфектност. Жените, които имат щастлив брак се придържаха към няколко “неписани правила”, които прилагаха във връзките си и така поддържаха щастието в тях.

Тези правила звучаха толкова нереално в началото - например: “Никога не критикувай мъжа си”

И как да не го критикувам, като е очевидно, че не прави достатъчно пари и не се храни здравословно. Как въобще ще се промени някога ако няма кой да му каже кусурите? Звучеше ми като абсурдна идея!

И все пак любопитството ми надделя. Исках да разбера какво друго правеха тези жени, освен да не критикуват? Какви бяха техните работещи съвети за щастлив брак?


Надявах се да намеря нещо по-нормално, нещо, което ми пасваше повече от това да си мълча и да не критикувам.

И така, реших да разнищя какво още се крие зад щастието на жените с щастлив брак. И успях да направя лист с 4-ри “неписани закона”, които всяка жена с щастлив брак следва. Ето ги:

1. Те имат високо мнение за мъжа си.

Когато говориш с жена, която е щастливо омъжена, това, което ще забележиш е, че тя говори за мъжа си в позитивна светлина. Не само от време на време, а винаги, дори и когато той не е наоколо.

Може да я чуеш да спомене колко работлив и отговорен е, например, или какъв грижовен баща е. Дори и да не я чуеш да го хвали явно, ще усещаш високото и мнение за него по тона на гласа и. Възхищение, което идва с виждането на онези негови качества, които са достойни за възхищение.

Няма да я чуеш да казва: “Аз му казах, че … ”. Тя не казва на мъжа си, защото няма илюзията, че знае по-добре от него. Тя знае, че и той е способен и знае как да се движи в живота, нали затова го е избрала.

Дори и да направи грешка, и да я повтори и потрети, тя не бърза да се разочарова от него. Тя не търси удовлетворение в това да го разобличи, особено когато е сгрешил. Защото знае, че това не е начина да го предпази от повече грешки. Тя му вярва!

Също няма да я чуеш да се оплаква, че той не е свършил нещо, защото тя знае, че ако не го е свършил може би е защото това не е най-важното за момента. Защото тя знае, че той може адекватно да приоритизира дейностите си.

В резултат на това той я боготвори! Няма търпение да се прибере вкъщи при нея, защото тя е онази топлина и уют, където той се чувства “на сигурно място”.

2. Те се грижат за себе си.

Жената, която има щастлива връзка се грижи за себе си. Тя има собствени интереси, приятели, хобита и се наслаждава на живота от сърце. Тя не очаква нищо от него, за да може тя да е щастлива. Тя знае, че нейното щастие е нейна отговорност!

Ще я видиш на кафе с приятелки в събота, на театър или на разходка вечер, просто така, защото и доставя удоволствие. Тя знае какво и доставя удоволствие и го прави редовно.

Измежду домакинските си задължения, работа и деца, тя намира време за себе си. Защо?

Защото тя знае, че заслужава.

Защото така дава сигнал и на останалите как да се отнасят към нея.

Защото иска да бъде най-добрата версия на себе си за мъжа си и семейството си.

А той не може да и се насити. Той е привлечен към нея като “муха на мед” и ще го чуеш често да казва “Обичам те! Ти си всичко за мен!”.

3. Те обичат мъжете си такива каквито са.

Тя обича мъжа си такъв какъвто е - с добрите му качества и недостатъците му.

Тя знае, че никой не е перфектен, включително и тя самата. И поради тази причина, избягва да съди неговите недостатъци, а се стреми да ги вижда от хумористичната им страна.

Тя не дълбае в слабите му страни, търсейки начин да го промени, а се фокусира върху онова, което иска за себе си, семейството и връзката си. И действа!

Тя го обича такъв какъвто е, без да отдръпва любовта си, когато той не се прояви като мъжа от нейните очаквания. Тя има благородството да го види като простосмъртен мъж, които е тръгнал по своя път на израстване, и като такъв, има право да прави грешки. И се стреми да не е злопаметна относно всички пропуски от негова страна.

Защото знае, че той прави всичко възможно да даде най-доброто от себе си на нея и семейството им.

Вместо това …

4. Те практикуват благодарност.

Тя има навика да изброява нещата, за които е благодарна. Дори и всичко да изглежда черно в момента, тя знае, че винаги има за какво да е благодарна.

Ако не знае как ще се платят натрупаните сметки, тя е благодарна, че има пълен хладилник и 20 лева джобни пари днес.

Когато той е объркал пътя и удължил пътуването им ненужно, тя е благодарна, че всъщност той шофира и не и се налага на нея да го прави. Тя се наслаждава на пътуването.

С други думи, тя не се фокусира върху липсите, а върху благата, които притежава.

И не пести благодарностите си спрямо съпруга си. Като детектив, тя търси всяка възможност да благодари за усърдната му работа, за подкрепата или грижата за децата.

Когато не се сеща за какво да благодари, тя рови още по-надълбоко, докато намери. Защото тя е отдадена на това, да вижда хубавото в живота и в хората, особено в мъжа, когото обича!

Тя също знае, че всички тези “неписани закони”, работещи съвети за щастлив брак, които следва, са за нея. Те я водят през живота с лекота и добронамереност, и в резултат на това тя сияе. И е неуписуемо привлекателна!

Ти как прелиташ през дните си - лека и сияйна или нагнетена, неспокойна и изнервена? Как мислиш това рефлектира върху връзката ти?

С обич,

Мила

 

И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В МОЯТА БЕЗПЛАТНА FACEBOOK ГРУПА.


Ако искаш да се присъединиш към мен и много други жени, които се интересуват от това да имат сплотени невероятни връзки с мъжете си, не забравяй да кликнеш тук, за да се присъединиш към моята безплатна скрита Facebook група Обожаваната Жена.

 

4655 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Komentáře


Post: Blog2 Post
bottom of page