top of page
Търсене

Как да стартираш отново физическата интимност, когато е изчезнала

Актуализирано: 21.11.2023 г.Ако сексът е изчезнал напълно от връзката ти, не си единствена!


Случвало ми се е да чуя от клиентки, че не е имало физическа интимност откакто детето се е родило, а то е вече на 4-ри години.


Повечето от тях се чувстват отблъснати и смятат, че причината за това е, че не са достатъчно привлекателни физически - че имат коремче или бръчки и това отблъсква мъжете им.


И аз си мислех така! Оказа се, за щастие, че не съм била права. От женска гледна точка, коремчето и бръчките може да се отразят на това колко красиви се чувстваме - ако им го позволим. Но мъжете ни не мислят така - те имат кардинално различен поглед върху женската фигура. Поглед, който обикновено е фокусиран върху цялостното излъчване, а не върху детайли като коремче или бръчки.


Понякога чувам клиентки да казват, че той е толкова зает, вглъбен и фокусиран върху себе си, че не проявява сексуален интерес към нея. А тя се чувства игнорирана и самотна и се опитва да адресира проблема обикновено с някакъв вид разговор, което още повече влошава ситуацията.


Аз съм пример за една от онези жени, които смятат, че могат да стартират отново секса с фрази като: “Искаш ли тази вечер да си поиграем в леглото?” или оплаквания - “Ние спряхме съвсем да правим секс!”, надявайки се, че това ще събуди страстта у него и той ще ме обладае на място!


Да, но не точно!


Оказа се, че сексът се беше превърнал в много емоционална тема и за двама ни и трябваше да се подходи към този въпрос по друг начин.


Не беше опция за мен да живея до края на живота си без задоволителен сексуален живот, предполагам не е и за теб. По-долу ще видиш в 5 стъпки как да подходиш към това да върнеш физическата интимност между вас по най-бързия начин.1. Възстанови уважението.


Какво е общото между секса и уважението? Ако следиш моите блоговете и съдържанието в групата “Обожаваната жена”, най-вероятно знаеш, че отговорът на този въпрос е “ВСИЧКО”.


Уважението е като афродизиак за мъжете. Жена, която се държи уважително изглежда като фотомодел в очите на мъжа си. Нали се сещаш за онези двойка, които имат прекрасен сексуален живот дори и след 20-30 години брак. Общото, което ще намериш между всички тези двойки е, че жените в тези двойки знаят как да уважават половинките си и го правят ежедневно.


А как изглеждаме като се държим неуважително? Нека да направим следния експеримент, за да видиш нагледно. Каня те да направиш гримаса, която показва неприязън или отвръщение. Гримаса, която би имала на лицето си, когато се мислиш за нещо много ужасно - примерно за това да трябва да изядеш купа с червеи. Погледни се в огледалото сега. Така изглеждаш в очите на мъжа ти, когато се държиш неуважително.


Ако си склонна да даваш заповеди на мъжа си, няма да изглеждаш много привлекателна в очите му. Често чувам в разказите на клиентки да се промъкват “нормални” заръки като “Намали телевизора!” или “Купи хляб на връщане от работа”. Проблемът на тези “нормални” заръки е, че когато той се чувства като твой подчинен, вместо като твой любим, желанието му към теб ще намалее драстично.


Същото важи и за критиката и оплакванията: ако го критикуваш, той ще се чувства по-сигурен, когато е на разстояние от теб - емоционално и физически. Повечето жени си мислят, че помагат или че са искрени и не могат да видят връзката между неуважението и липсата на физическата интимност. Но тази връзка става ясна, когато възстановяват ужавението и усетят отново привличането.Така че, първата и най-важна стъпка към това да стартираш физическата интимност във връзката си е да се научиш как да уважаваш мъжа си.


2. Стани “задоволима”.


Ако нищо, което мъжът ти предлага или прави за теб, не ти допада, за него ще е трудно да е сигурен, че може да те задоволи. А когато той не е сигурен, че може да те задоволи, той ще се откаже да прави опити да го прави. Тогава ще го видиш да е летаргичен и неинициативен. Това неминуемо ще се прояви и в брачното легло.


Едно от най-важните неща за мъжът ти е да знае, че може да те направи щастлива и че може да задоволи нуждите ти. Когато не се е чувствал успешен в това дълго време извън леглото ви, не изключвай възможността, че е загубил увереността относно колко добре може да те задоволи и в леглото.


Затова, следващата стъпка е да му покажеш, че това, което той прави за теб, те прави щастлива и че оценяваш усилията му. Когато възвърне увереността в способностите си да те “задоволи”, ентусиазмът му да може да го направи и чрез физическа инстимност също ще се възвърне.


3. Вкарай отново разговор за секс.


Когато е изчезнал, особено когато е изчезнал за дълго, може да се случи така, че темата за секс да се превърне в болна тема и за двамата партньори. Никой не повдига въпроса, никой не смее да направи първата стъпка. И двамата са уплашени, защото толкова време са се чувствали отблъснати, че не биха понесли допълнителната болка от още отблъскване, ако започнат да говорят на тази тема.


Не препоръчвам да започнеш темата както правех аз, с плоски покани като “Искаш ли тази вечер да си поиграем в леглото?” или оплаквания - “Ние спряхме съвсем да правим секс!”. Такива небрежни фрази само увеличиха болката и ме караха да се чувствам още по-нежелана, защото мъжът ми просто не реагираше на тях както аз очаквах.

Един прекрасен начин да премахнеш напрежението около тази тема е да използваш хумор. Това беше моят любим начин да вкарам секса отново на дневен ред в разговорите с мъжа ми. “Тези пък се скъсаха от секс!‘ - беше една от моите реплики, придружена с невина физиономия и усмивка, на сексуална сцена от филм, например. Не след дълго мъжът ми започна също да прави шеги по темата и преди да се усетим, напрежението беше изчезнало и можехме спокойно да говорим по този въпрос.


Пробвай! И виж как ще се получи при теб.


4. Покажи уязвимост вместо инициатива


Грешката, която повечето жени правят (включитено и аз в миналото), когато искат повече физическа интимност във връзката си, е да станат инициаторите. Защото им е дошло до гуша да чакат нещо да се случи, те вземат нещата в ръце като правят първата крачка.


Това е една от стратегиите и тя понякога работи. Може да доведе до успех веднъж, може би и няколко пъти, но не минава дълго преди тази стратегия да се окаже незадоволителна - защото с нея тя не се чувства желана . А жената иска да е желана и да усеща страстта на партньора си. Знам, че е страховито да му кажеш, че ти липсва физически, защото може да се почувстваш отблъсната. Още по-страховито е да му кажеш колко много обичаш онзи специален начин, по който те докосва там, където ти най-много обичаш. Страховите е, защото той може да реши да не направи нищо по въпроса.


В опита си от работа с жени виждам, че рядко се случва той да не поеме инициативата и да не даде точно онова, което тя казва, че и липсва. Така са устроени мъжете, да искат да ни направят щастливи - затова кажи му как би могъл да те направи щастлива в леглото, като му кажеш какво обичаш. Най-вероятно няма да останеш разочарована!


5. Флиртувай!


Ако доминиращите мисли в главата ти са основно около това как физическата интимност между вас въобще е замряла, е малко вероятно да даваш сигнал, че си отворена за физическа интимност. Езикът на тялото ти най-вероятно показва, че не си, въпреки, че реално ти искаш точно това.


Още повече, негативните мисли по тази тема ще ти отнемат възможността да забележиш някои, макар и плахи опити от негова страна да се доближи до теб. Аз например, бях толкова вглъбена в мъката си от това, че не правехме секс, че нямах способността въобще да забележа, че мъжът ми се залепваше за мен сутрин в леглото или че ме пляскаше по дупето като минех покрай него.


Вместо да откликна на тази негова инициатива, мислите, които се въртяха в главата ми, бяха: “Гледай го сега, прегръща ме и нищо повече не прави!”. Така несъзнателно спирах нещата, без да го осъзнавам. Сега, когато мъжът ми се приближи физически до мен, се фокусирам върху това да създам привличане като флиртувам с него. Дали е под формата на кокетничане или под формата на закачка, усмивка или намигване, флиртът е красноречива покана към мъжа ми, че съм отворена за него и физическа интимност с него.


Възможно е в момента да ти се струва, че сексуалната ситуация при вас се е “стегнала” толкова много, че не виждаш светлината в края на тунела, но с тези 5 стъпки нещата ще се раздвижат без съмнение. Ако е имало страст и физическа интимност в миналото, те неминуемо ще се върнат в момента, в който благоприятните условия се върнат във връзката ви. От теб зависи да премахнеш препятствията, които са застанали на пътя ви към интимността.

 

И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В МОЯТА БЕЗПЛАТНА FACEBOOK ГРУПА!

Ако искаш да научиш повече за това как да възстановиш уважението в семейството си и да се присъединиш към мен и много други жени, които се интересуват от това да имат сплотени и невероятни връзки с мъжете си, не забравяй да кликнеш тук, където е моята безплатна скрита Facebook група Обожаваната Жена.

 

2085 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page