top of page
Търсене

Как да върнеш любовта в брака си след изневяра?

Актуализирано: 12.12.2023 г.



Когато жена се обади, за да търси подкрепа при криза във връзката си, обикновено ми се иска да скачам от радост, защото знам, че това, което имам за нея, ще я извади от кризата!


Може би те са разделени или има подадена молба за развод, или има заплаха за развод - свидетел съм на стотици двойки, които минават през такъв тип кризи, за да излязат от тях като влюбени гълъбчета, които не могат да се наситят един на друг.


С утвърдената и изпробвана система, в основата на която са Шестте Умения за Интимност, всяка жена може да създаде сплотеност и отдаденост, страст и забава във връзката си.


Дали това е така обаче, когато във връзката е имало изневяра? Възможно ли е да върнеш любовта в брака си след изневяра?


Когато усетя неувереността на жена, която е толерирала аферата на мъжа си в продължение на години, само за да се откаже в крайна сметка и огорчена да тръгне по своя път (обикновено нагърбена с отговорностите за дом и деца!), ми се иска да я прегърна и да я държа в прегръдката си, доката болката се изпари.


Когато ми сподели, че са ходили на семейни консултации в продължение на месеци, без ефект, ми се иска да крещя колко несправедливо е това, че тя е трябвало да мине през този ад … ненужно.


Не е нужно да го влачи по семейни консултации и психолози. Също не е нужно да толерира и да компрометира достойнството си. Защото всичко, от което се нуждае, са няколко прости умения, с които ще се върнат назад във времето, когато връзката им се въртеше около държенето на ръце, смеха и закачките. Заличавайки споменът от аферата завинаги!


Това е резултатът, който виждаме редовно за жени, които използват системата, базирана на Шестте Умения за Интимност. Ако се интересуваш за подробностите около историите на някои от тези жени, можеш да ги чуеш в групата Обожаваната Жена


Нека преди това поговорим защо един, иначе добър мъж, би се впуснал в афера, рискувайки всичко, което е градил до този момент.


Обикновено причината е, че е бил лишен от нужният му кислород за дълго време. И като казвам кислирод, това, което има предвид, е уважение.


Без да съзнава, тя може да е обърнала очи, когато той е споделил идеята си за нов бизнес или се е намесила в момент, в който той е дисциплинирал децата. Може би открито е критикувала пушенето му или се е шегувала, че има трето дете в къщата си. Може да се е възмутила, че не и се е обадил, че ще закъснее от работа и не и е казал къде ще ходи.


Малко по малко, с всяко едно от тези действия, тя е спирала потока на кислород към него без да го осъзнава.


Не казвам, че тя е виновна за това, че той изневерява. Нито пък оправдавам изневярата му. Но мъж, който е бил лишен от кислород дълго време, е много податлив на чара на друга жена, която се държи уважително.


Изведнъж съседката, която забелязва колко добре поддържа градината и го моли да и даде съвет какво да засади в нейната градина, може да му се стори много привлекателна. Защото той се започва да се чувства полезен - мнението и способностите му са оценени.


Ако се чудиш какво е намерил в нея, това е отговорът. Тя му се струва като кислороден оазис в пустинята на неуважението.


Имаш право да я мразиш. И аз я мразя от твое име.


Може да ти звучи странно, но след като си му дала да разбере веднъж, че тази афера не е нещо, което ти се нрави, не е нужно да говориш за това повече. Знам, че сигурно много ти се иска, защото това ще ти даде илюзията, че имаш някакъв контрол върху ситуацията, но това е само илюзия. Ти не можеш да контролираш връзката им. Но за сметка на това, имаш огромно влияние и сила да го привлечеш обратно.

Колкото повече се фокусираш върху нея, толкова повече нейното влияние ще се увеличи. Онова, върху, което се фокусираме, се увеличава. Повече ти върши работа да се фокусираш върху неща, от които искаш повече. Можеш да започнеш с малки стъпки като забележиш онези неща, които той все още допринася за благосъстоянието ти, дори да е минимало в момента.


Тя не ти е конкуренция. Имаме нещо като мото в нашата организация, което гласи следното:


“Жена, която практикува уменията за интимност, побеждава любовницата всеки ден от седмицата и неколкократно в неделя”. Без изключение!


Как знам?


Като за начало, тя не може да се мери по никой критерий с онази, с която той е избрал да има семейство и да гради живот. Той се е отдал на теб, дал е обещание пред света, и това не е малко.


Любовниците също не са много вещи в уменията за интимност. Ако бяха, нямаше да се въвличат с обвързан мъж. Това е и причината, поради която повечето извънбрачни връзки не са дългосрочни.


Изтрий я от съзнанието си и се фокусирай върху важната работа да възстановиш уважението между теб и мъжа ти. Съзнавам, че това е голямо хапка за някой, който чувства, че е въпрос на “себеуважение да го остави да си ходи при любовницата”. Това ли е наистина, което искаш? Или гордостта ти говори?

Нека любовницата, ако не друго, поне ти даде чувството за неотложност да научиш и да практикуваш Шестте Умения За Интимност.


Аз започнах да практикувам уменията за интимност като последен опит да спася брака си, защото не исках да съм разведена и самотна майка. Предполагам, че и ти не искаш, щом четеш този блог.

Ясно е, че нещо ще трябва да се промени и при теб, но това не трябва да е твоето място като негова жена. Онази, с която той е изградил живота си, има деца, имоти и домашни любимци.

Ако решиш да запазиш този статус и да върнеш любовта в брака си след изневярата, знай, че имаш невероятна сила да трансформираш връзката си! / която сигурно от доста време така или иначе не е била такава, каквато ти я искаш/ Аферата е симптом на това, което не можеш да игнорираш вече.

Виж аферата като падението преди огромния пробив във връзката ти. Като насочване на вниманието към пожарът в живота ти, който има нужда от гасене. Много приятни неща се случват неочаквано, когато насочиш вниманието си към връзката и събереш куража да я направиш такава, каквато винаги си мечтала да е. При мен, не само връзката ми се промени, но и целия ми живот!


Ако си готова, каня те да се присъединиш към ноемврийското издание на уъркшопа “Вдъхновената жена", който започва на 3-ти ноември, където ще те поведа по пътя, по който да си отново щастлива с мъжа си! Присъедини се към нас, за да получиш подкрепата, с която ще можеш уверено да накараш мъжа си да забрави за любовницата завинаги!

 

И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В МОЯТА БЕЗПЛАТНА FACEBOOK ГРУПА.

Ако искаш да се присъединиш към мен и много други жени, които се интересуват от това да имат сплотени невероятни връзки с мъжете си, не забравяй да кликнеш тук, за да се присъединиш към моята безплатна скрита Facebook група Обожаваната Жена.

 

3558 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Post: Blog2 Post
bottom of page